Sydamerikanerna vann finalen i B14 - Gothia Cup

Sydamerikanerna vann finalen i B14

Finalen i B14-klassen stod mellan Pequeninos do Jockey från Brasilien och Lizzy Football Club från Ghana. Det var Lizzy som ägde bollen under större delen av matchen. Men det var Pequeninos do Jockey som stod för målen.

En match som hade allt. Spänningen, farten och tron. Killarna spelade med ett stort självförtroende och det syntes på planen. Första målet kom efter femton minuter i första halvlek av nummer 19 Marcus Alencar. Marcus körde starkt soloframträdande där han kom ensam mot målvakten och kunde iskallt rulla in bollen i mål.

Lizzy tog tag i spelförandet under andra halvlek och kämpade för att göra mål. Brasilianarna höll tätt defensivt och hade skickligheten till att få Lizzy i offsideläge många gånger.

Under de sista 10 minutera av andra halvlek var det i princip spel mot ett mål. Lizzy spelade boll medan Pequeninos fick jaga och försvara sig. Båda lagen hade fina chanser och det såg ut som att Lizzy skulle göra ett mål.

Med ett spel som gav fördel till Ghana så vändes matchen plötsligt helt åt andra hållet. Alencar i Brasilien lyckades ta bollen av Lizzyz backlinje, och åter igen göra ett soloframträdande och rullade in bollen på samma sätt som första målet. Där med punkterade Marcus Alencar finalen och kunde jubla med sina lagkamrater.

Matchvinnaren tillika matchens lirare blev, kanske inte helt överraskande, Marcus Alencar i Pequeninos do Jockey.

– Det känns helt fantastiskt att vinna finalen. Det är en ära att få ta emot priset som matchens bästa spelare och att få göra två mål i en final. Helt underbart, säger Marcus.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_mcd