Ännu en seger för KFV Segeberg - Gothia Cup

Ännu en seger för KFV Segeberg

KFV Segeberg fortsätter att skörda framgångar i Gothia Cup. Den här gången var det i flickor 13-klassen. Tyskorna kunde besegra amerikanska Marin FC efter straffsparkar och KVF Segeberg gick därmed igenom hela turneringen utan ett insläppt mål. 

Den första 11-mannafinalen startade på i ett ganska lugnt tempo mellan två defensivt starka lag. Lagen kämpade hela tiden för att hitta målchanser men utan att lyckas. Det var KFV Segeberg som hade en liten fördel i matchen tack vare ett större bollinnehav.

Tyskorna fortsatte att pressa tjejerna från Kalifornien, som dock avfärdade tyskornas anfall ganska enkelt. Båda lagen hade inför finalen inte släppt in ett enda mål i turneringen och det var därför inte allt för överraskande att en första halvleken slutade mållöst. Andra halvlek fortsatte likt den första. Stark defensiv hos bägge lagen med härliga dueller på planen, men samtidigt en välspelad och schysst match.

Tack vare det fina försvarsspelet från bägge lagen slutade matchen 0–0 och matchen fick avgöras från straffpunkten.

I straffläggningen var det tyskorna som hade nerver av stål genom att sätta sina fyra straffar medan Marin FC brände två. Stor hjälte blev målvakten Anneke Klaas och mittbacken Beke Stoner som slog in den avgörande straffen. Stort segerjubel utbröt och KFV Segeberg kunde fira med sina klubbmedlemmar och därmed ta hem andra titeln hem till Tyskland – på en dag.

– Det är första gången jag är här och det känns fantastiskt att vinna. Jag var nervös inför straffläggningen och hade ingen speciellt strategi att gå efter. Inget insläppt mål under hela turneringen tyder på stark defensiv i vårt lag, säger målvakten Anneke Klaas.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf