13 Gothia Cup-titlar för AIK FF - Gothia Cup

13 Gothia Cup-titlar för AIK FF

AIK FF vann den första finalen på lördagsmorgonen genom att vinna mot sin lokalrival, Hammarby IF i flickor 14-kategorien. 1–1 efter full tid betydde straffläggning och där visade AIK bäst nerver genom att gå segrande ur straffavgörandet och därmed kammade stockholmslaget hem sin 13e Gothia Cup-titel i historien. 

Det var en tajt och stängd öppning av den första finalen mellan de stora Stockholmsrivalerna, AIK och Hammarby, som ställdes mot varandra på lördagsmorgonen. Många tuffa dueller på planen inledningsvis med mer fokus på det fysiska spelet. Den första målchansen dök upp efter dryga kvarten och det var AIKs Sefanit Samrawe som stod för ett fint skott som precis gick utanför.

Det var även AIK som minuterna senare skulle öppna målskyttet och göra dagens första finalmål på Gamla Ullevi. Rosa Kafaji bjöd på en riktigt fin skottdelikatess när hon vackert dunkade in 1–0 till sitt AIK efter 19 min.

Hammarby startade sin kvitteringsjakt och det saknades verkligen inte chanser. De flesta chanserna skapades av den duktiga Alexandra Calixte Rosengren.

Den första halvleken slutade dock i fördel för AIK som gick till vila med 1–0-ledning.

Andra halveken fortsatte i kvitteringsjakt för Hammarby, men laget hade svårt att nå fram till de där allra hetaste målchanserna.

Men så blixtrade det till från ingenstans och vilket mål vi skulle få se. En soloprestation utan dess like av Vendela Dreifaldt bäddade för kvitteringen med tolv minuter kvar att spela.

Vendela Dreifaldt fortsatte att vara ett stort hot för AIK’s försvar. Med en minut kvar att spela testade hon AIK’s målvakt, Vendela Persbeck, med ett fint distansskott men Persbeck räddade fint.

Matchen slutade 1-1, vilket betydde att straffläggning fick avgöra finalen i flickor 14-klassen.

Under straffavgörandet visade sig bägge lagen mänskliga genom att missa ett par straffar. Men det var till slut AIK som behöll nerverna i styr och kunde gå segrande ur straffavgörandet.

– Det känns jättebra. Jag tycker det var en jämn match, men vi hade ändå spelet. Det var nervöst inför straffarna, men vi behöll lugnet ändå. Nu ska vi fira med att bara vara så glada som möjligt, säger målskytten Rosa Kafaji.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_lan