Borgeby mästare efter grym upphämtning - Gothia Cup

Borgeby mästare efter grym upphämtning

Borgeby FK är Gothia Cup-mästare i flickor 16-kategorin. Detta efter en formidabel vändning. 2–0-underläge vändes till 3–2-seger och det var mycket tack vare den snabba anfallaren, Johanna Lindblom.
– Det känns helt obeskrivligt, detta var precis det vi ville göra, säger Johanna. 

Det spanska laget, Gasteizko Naskak startade bäst och höll bollen inom laget på ett fint sätt. De skapade några halvchanser men lyckades inte ta sig igenom Borgebys fina defensiv. Borgeby kunde även de gå upp i anfall och noterades för sitt första skott på mål efter 16 minuter.

Det första målet kom två minuter senare och det var Gasteizko som öppnade målskyttet. En fint slagen frispark från Lydia Ardanaz ställde Borgebys målvakt, Ebba Elweroth i målet. Stort jubel utbröt. Gasteizko fortsatte sedan att kontrollera matchen och utökade sedan ledningen några minuter senare. Ett fint skott från Iara Lacosta och spanjorskorna hade skaffat sig en 2–0-ledning.

Borgeby replikerade dock omgående efter en fin kontring. Johanna Lindblom stod för en fin prestation när hon tog sig förbi sin försvarare och ”tåade” in reduceringen –precis innan halvtidsvilan.

Borgeby jagade en kvittering i den andra halvleken och tio minuter in i densamma var laget ikapp. Det var återigen Johanna Lindblom som svarade för en fin prestation när hon kvitterade Gasteizkos ledning. Lika-läge med 20 minuter kvar av matchen.

Det såg länge ut att gå till straffsparkar, men med tre minuter kvar fick Borgeby en hörna. På den fin slagna hörna stod Julia Wolfe vid bortre stolpen och prickade in segermålet och fullbordade därmed vändningen. Borgeby höll sedan undan och kunde titulera sig Gothia Cup-mästare 2017.

– Det känns obeskrivligt. Det var detta vi ville göra. Vi brukar vara ett bra lag på att ta igen och sluta ge upp. Vi hade orken, vi skulle bara ta fram det. Jag tycker mina mål sitter säkert och det är väldigt bra passningar från mina kompisar. Då är det enkelt att göra mål, säger tvåmålsskytten Johanna Lindblom, som också fick ta emot priset som matchens lirare.

Stort grattis till Borgeby FK och även en stor applåd till Gasteizsko Naskak för en fin turnering.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_cocacola