Uddamålsförlust för J-L Juniors - Gothia Cup

Uddamålsförlust för J-L Juniors

Sista gruppspelsmatchen i B15 grupp 1 spelades på SKF-arena under onsdagsförmiddagen. Det var ett laddat möte där gruppvinnaren skulle koras mellan J-L Juniors och Eskilsminne IF. 

J-L Juniors från Japan är ett akademilag från Tokyo som reser 8500 kilometer varje år för att spela Gothia Cup. Laget brukar ställa upp i åldersklasserna B14 och B15 och har många gånger avancerat sig till slutspelsmatcherna. Med två vunna gruppspelsmatcher i år så skulle den tredje och sista spelas idag. Vad som såg ut att gå vägen för japanerna kom att bli en liten motgång.

Inledelsevis av första halvlek hade J-L Juniors ett stort övertag av både bollinnehav och målchanser. Eskilsminne IF svarade med ett starkt defensiv som höll tätt bakåt och J-L hade svårt att bryta sig igenom.

Det var inte förrän matchminut 23 som Eskilsminne fick ett kontringsläge och kunde sätta 1-0, som också blev slutresultatet.

J-L Juniors lagkapten säger att matchen mot Eskilsminne var en tuff match, både psykiskt och fysiskt.

– Nu har vi en 64-delsfinal och ladda om till och jag hoppas att vi går segrande ur den matchen.

J-L Juniors slutspel drar alltså igång i eftermiddag då de möter Kisumu Central Soccer Kids från Kenya klockan 16.20 på Slottskogsvallen.

 

 

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_cocacola