Tölö IF representerar Sverige på invigningen - Gothia Cup

Tölö IF representerar Sverige på invigningen

Tölö IF blir föreningen som representerar Sverige under inmarschen på invigningen av Gothia Cup 2017.
– Vi ser fram emot det här jättemycket. Den första reaktionen var “Wow, är det verkligen sant?”, säger Stefan Ryberg som är huvudtränare för Tölö IF:s pojkar 14.


Utöver ett lag i P14-klassen deltar även Kungsbackalaget med lag i flickor 16, flickor 15 och pojkar 15 och de fyra Tölö-lagen representerar Sverige i inmarschen på Ullevi.
– Det är första gången mitt lag (Pojkar 14) är med i Gothia Cup och killarna är exalterade över att få vara med. Nu när gruppspelet släpptes var det mycket prat om det. Att få kliva in på innerplanen på Ullevi blir ju en superbonus för oss. Jag tror inte killarna har förstått hur mycket folk det kommer vara där, säger Stefan Ryberg.
Totalt deltar lag från 82 olika länder, vilket betyder att Tölö IF är en av 82 föreningar som ska representera sitt land på invigningen. Stefan Ryberg tror inte att det går att förbereda sig på något speciellt sätt.
– De kommer nog få en chock när de kliver in. De har väl varit på någon konsert innan med mycket folk, men aldrig så här. I övrigt tror jag inte invigningen påverkar oss mer. Vi ser fram emot invigningen och turneringen lika mycket, säger Stefan Ryberg.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf