Celebrate the Game - Gothia Cup

Celebrate the Game

Gothia Cup utvecklar i sommar sitt fairplay-projekt, Celebrate the Game. Tillsammans skapar vi ett ännu bättre klimat på och runt våra planer.

– Gothia Cup är stolt över att Celebrate the Game blivit en förebild som många deltagare har tagit med sig hem som inspiration till sin fotbollsvardag, säger Niclas Freiholtz, tävlingsledare.


Celebrate the Game är ett fairplay-projekt som Gothia Cup inledde i fjol, för att skapa en bättre miljö för alla såväl på som vid sidan av planen. Med en skylt spreds det enkla budskapet under 2016 års turnering: ”This is youth football, this is only a game, the coaches are volunteers, the referees are human”.
Effekten visade vikten av att påminna alla som rör sig i en fotbollsmiljö om hur vi uppträder mot varandra. Bland annat minskade antalet röda kort under Gothia Cup med 50 procent 2016.

– Det var otroligt glädjande att se på vilket sätt budskapet togs emot av både spelare, ledare och publik i fjol. Vi märkte en sådan positiv effekt och det gav en extrem tändvätska inför i år, att vi kan göra ännu mer för att förbättra klimatet på och vid sidan av planerna, säger Niclas Freiholtz.

I sommar kommer Gothia Cup att lyfta Celebrate the Game ytterligare, genom att inspirera alla på och runt våra matcher att uppträda på ett respektfullt sätt mot varandra och hylla spelet och leken, som ungdomsfotboll faktiskt handlar om.
Matchdelegater vid planerna kommer att välkomna såväl spelare, ledare, domare och publik till planerna och genom dialog uppmuntra till en god stämning under matcherna. Våra domare utbildas och stöttas under Gothia Cup av domarobservatörer, för att även domarna ska få möjlighet till utveckling och coachning under turneringsveckan.

I slutet av veckan delas Fair Play Trophy ut till ett antal lag som under hela turneringen agerat på ett föredömligt sätt mot såväl motståndare som domare och övriga funktionärer. 2017 är Länsförsäkringar avsändare till Gothia Cups Celebrate the Game-projekt och kommer att vara prisutdelare av Fair Play Trophy.

– Vi märker vilken skillnad Gothia Cup kan göra och det är den förebilden vi vill vara inom fairplay. Vår målsättning är att spelare och ledare tar med sig Celebrate the Game-budskapet hem när de lämnar Göteborg och sprider det vidare i sin hemmiljö i träning och matcher, säger Niclas Freiholtz.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf