Gothia Cup förändrar världen med fotboll - Gothia Cup

Gothia Cup förändrar världen med fotboll

Gothia Cup är en mötesplats för barn och ungdomar världen över – men alla har inte möjlighet till utbildning och en aktiv fritid, eller förutsättningar för att komma till Göteborg och spela världens största ungdomsturnering.
Tack vare Gothia Cup Foundation får fler barn och ungdomar chansen att mötas, oavsett religion, hudfärg, kultur eller social bakgrund. Genom våra projekt i Gothia Cup Foundation förändrar vi världen med fotboll.

Över en miljon spelare, från totalt 140 länder, har deltagit i Gothia Cup. I världens största fotbollsturnering för ungdomar möts varje år människor med fotbollen som gemensam nämnare och enande kraft. Alla dessa möten leder till långvarig vänskap och ger hopp om en bättre framtid.
Men alla barn och ungdomar har inte samma förutsättningar att spela fotboll. För att fler ska få möjlighet till utbildning och en aktiv fritid på hemmaplan – och för att ge fler möjligheten till en upplevelse för livet i Gothia Cup – engagerar vi oss i barns förutsättningar utanför själva fotbollen.

Gothia Cup Foundation består av Gothia Cups projekt, där vi genom fotbollen förändrar världen:
* SKF Meet The World – Tillsammans med vår main partner, SKF, genomför Gothia Cup varje år förturneringar i ett 20-tal länder. Turneringarna spelas över hela världen och de vinnande lagen får resa till Göteborg för att representera sitt land och SKF i Gothia Cup.
* CF Gothia Brazzaville – I Kongo driver Gothia Cup, tillsammans med Equmeniakyrkan, idrottsskolan CF Gothia. Drygt 300 barn och ungdomar är inskrivna på skolan, där de dagligen idrottar och får utbildning i livskunskap.
* Kim Källström Trophy – Sedan 2011 är Kim Källström Trophy en del av Gothia Cup, där personer med någon form av intellektuell funktionsnedsättning får möjligheten att spela världens största ungdomsturnering.
* Gothia Cup Fundraising Program – Varje år hjälper Gothia Cup lag att komma till turneringen. Genom bidrag för deltagande och resa får lag, som annars inte hade haft möjlighet att delta, chansen att bli en del av The World Youth Cup.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf