Stort afrikanskt deltagande i årets 17-årsklasser - Gothia Cup

Stort afrikanskt deltagande i årets 17-årsklasser

Nu är alla lag klara för sommarens Gothia Cup Tipselit Trophy (G17/B17). Göteborgspubliken kommer att kunna njuta av såväl gamla favoriter som nya guldkorn på Heden i sommar.

– Det känns extra roligt att publikfavoriten Right to Dream från Ghana i år kommer med både ett tjej- och ett kill-lag, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

Intresset för Gothia Cups 17-årsklasser ökar varje år och årets laguppställning stoltserar med en rad spännande klubbar. Två av de mest intressanta nykomlingarna är japanska Gamba Osaka som kommer med lag till både pojk- och flickklassen.

För första gången är ett skotskt lag med i B17, i form av Aberdeen FC. Dessutom kommer fjolårets segrare i pojkar 16, Las Vegas Sports, tillbaka i sommar för att spela i 17-årsklassen.

ASEC från Elfenbenskusten deltar för andra året i rad och tillsammans med debutanten i klassen, New Talent Generation, från Uganda, Tikitaka från Nigeria och dubbla lag från publikfavoriten Right to Dream från Ghana, gör det att Afrika har en stark representation i årets turneringar.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda Göteborgspubliken fler afrikanska lag i 17-årsklasserna, eftersom vi vet hur uppskattade de brukar vara. Men vi är även stolta över den bredd vi kan presentera i år – turneringen ger de deltagande lagen en värdefull internationell erfarenhet och publiken får se internationell ungdomsfotboll av högsta klass, säger Niclas Freiholtz.

Gothia Cup Tipselit Trophy är en talangturnering för 17-åringar för inbjudna lag, som genomförs i samarbete med Svensk Elitfotboll, Sef, (B17) och Elitfotboll Dam, EFD, (G17). Hälften av de deltagande lagen är svenska och hälften utländska.

Årets turnering pågår mellan 16–22 juli. Förra året stod Elfsborg som segrare i B17 och QBIK i G17.

Deltagande utländska lag i G17: Right to Dream, Ghana; Team Viborg, Danmark; Red Star Belgrad, Serbien; CCL Soccer Club, USA; Stabaek Fotball, Norge; Gamba Osaka, Japan; Nor Cal Soccer, USA; Gasteizko Neskak, Spanien.

Svenska lag: Eskilstuna United, FC Rosengård, Umeå IK, AIK, IF Limhamn Bunkeflo, Linköpings FC, Djurgårdens IF, Växjö DFF.

Deltagande utländska lag i B17: Right to Dream, Ghana; ASEC, Elfenbenskusten; New Talent Generation, Uganda; Osasco FC, Brasilien; ACBB Paris, Frankrike; Las Vegas Sport, USA; Aberdeen FC, Skottland; Gamba Osaka, Japan; Skonto FC, Lettland; NK Krško, Slovenien; Yeovil Town FC, England; Tikitaka, Nigeria.

Svenska lag: Malmö FF, AIK, IFK Norrköping, IFK Göteborg, IF Elfsborg, Kalmar FF, Djurgårdens IF, Örebro SK, Hammarby IF, Jönköping Södra, Helsingborgs IF, BK Häcken.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf