Kim Källström Trophy får bidrag på 500 000 SEK - Gothia Cup

Kim Källström Trophy får bidrag på 500 000 SEK

På den internationella dagen av Sport för Utveckling och Fred mottog Kim Källström Trophy ett bidrag på 500 000 SEK från Postkodlotteriet.  Kim Källström Trophy ger ungdomar med någon för av funktionsnedsättning möjligheten att delta i Gothia Cup. 

Bidraget gör det möjligt för Gothia Cup att arrangera Kim Källström Trophy och ge unga människor från hela världen möjligheten att komma till Göteborg och delta i The World Youth Cup.

”Det här bidraget gör möjliggör en fortsatt utveckling av Kim Källström Trophy och vi är mycket glada över möjligheten att bjuda in ungdomar från hela världen, som annars inte hade haft möjligheten, till Göteborg och Gothia Cup. Hela bidraget kommer att användas för turneringen, t.ex. för att täcka deltagaravgifter för boende och fritidsaktiviteter.”, säger Dennis Andersson, Generalsekreterare för Gothia Cup.

Martin Kihlström,  General Manager för Postkodlotteriets Foundation gav checken till Kim Källström, grundaren av turneringen.

”Kim har lagt ner ett otroligt arbete med Kim Källström Trophy. Det bästa med KKT är att det är en naturlig del av den stora turneringen och att Kims passionerade engagemang kommer inifrån.”, säger Martin Kihlström.

Kim Källström Trophy är en klass i Gothia Cup och arrangeras tillsammans med Special Olympics och ger ungdomar med någon form av funktionsnedsättning möjligheten att delta i Gothia Cup, samtidigt som det bygger ett mer inkluderande och tolerant samhälle, inte bara i Sverige utan i hela världen.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf