Gothia Cup och SKF livesänder sommarens turnering gratis - Gothia Cup

Gothia Cup och SKF livesänder sommarens turnering gratis

Gothia Cup har skrivit ett nytt treårsavtal med SKF som main partner för världens största ungdomsfotbollsturnering. Det stärkta samarbetet möjliggör att Gothia Cup kan plocka bort betalväggen för livestreaming av matcher under sommarens turnering.

– Tack vare SKF kan vi erbjuda människor världen över att se runt 1100 matcher från Gothia Cup gratis via livestreaming, säger Dennis Andersson, generalsekreterare Gothia Cup.

Efter tio års samarbete utvecklar Gothia Cup och SKF sitt partnerskap ytterligare, med ett nytt treårsavtal som sträcker sig över turneringarna 2017–2019. Den stora nyheten i avtalet är att SKF som main partner går in och satsar på livestreaming av matcher från turneringen.

Gothia Cup har tidigare sänt cirka 1100 matcher under turneringsveckan och tack vare samarbetet med SKF kan Gothia Cup nu plocka bort betalväggen och erbjuda livesändning av matcherna gratis över hela världen.

– Syftet med Gothia Cup är att skapa en mötesplats för ungdomar världen över, oavsett religion, hudfärg, kultur, nationalitet och social bakgrund. Samarbetet med SKF ger oss en stabil ekonomisk bas, för att försäkra oss om att vi kan fortsätta erbjuda ungdomar världen över en mötesplats och en positiv upplevelse. Genom det utvidgade samarbetet med SKF kan vi nu dessutom erbjuda människor världen över att ta del av all den fotbollsglädje som sprids under Gothia Cup, genom att gratis erbjuda livestreaming av cirka 1100 matcher, säger Dennis Andersson, generalsekreterare Gothia Cup.

När SKF blev main partner till världens största ungdomsfotbollsturnering, 2007, startade de ”Meet The World” – förturneringar till Gothia Cup, för att ge fler barn och ungdomar med olika bakgrund möjligheten att spela fotboll och att få komma till Göteborg och möta lag från 80 olika länder. ”Meet The World” arrangeras av SKF lokalt i cirka tjugo länder varje år, där SKF-medarbetare ger tillbaka till sina samhällen genom att anordna fotbollsturneringen för traktens ungdomar. ”Meet The World”-turneringarna spelas mellan januari och juni, där vinnaren i varje turnering får åka till Göteborg och spela Gothia Cup, 16–22 juli.

– Gothia Cup är vår största sponsringsaktivitet och vi är otroligt stolta över att fortsätta vår relation under de närmaste tre åren. Gothia Cup representerar lagarbete, ansvar, lika möjligheter och ett engagemang för världens ungdomar. Genom detta partnerskap och våra ”Meet the World”-turneringar, kommer SKF och vår personal runt om i världen fortsätta att hjälpa och stödja utvecklingen av ungdomars intresse för fotboll. Det är fantastiskt att få vara en del i att kunna samla dessa ungdomar i vår vackra hemstad Göteborg, säger Alrik Danielson, SKF:s vd och koncernchef.

Sedan starten har 195 ”Meet The World”-turneringar arrangerats i 41 olika länder, med totalt över 24 000 deltagare. 3000 ungdomar har deltagit i Gothia Cup som vinnare av ”Meet The World”.

Som main partner har SKF även skapat Gothia Cups huvudarena, SKF Arena, på Heden, som har plats för 7 630 åskådare och som sedan 2013 blivit ett nav under turneringen.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_puma