Svenska lagen klara till Gothia Tipselit Trophy (B17) - Gothia Cup

Svenska lagen klara till Gothia Tipselit Trophy (B17)

Samtliga tolv svenska lag i sommarens Gothia Cup Tipselit Trophy är nu klara. De speciellt inbjudna medverkande lagen blir Malmö FF, AIK, IFK Norrköping, IFK Göteborg, IF Elfsborg, Kalmar FF, Djurgårdens IF, Örebro SK, Hammarby IF, Jönköping S, Helsingborgs IF och BK Häcken.

Tipselit Trophy är en talangturnering för 17-åringar som ingår i Gothia Cup, och är kanske den mest prestigefyllda pokalen att vinna under veckan i Göteborg. 24 lag deltar, alla speciellt inbjudna. 12 från Sverige, 12 från utlandet. Lagen delas in i sex grupper där gruppvinnaren plus tvåorna totalt går vidare till A-slutspel.

Samtliga svenska inbjudna lag är nu klara, de utländska presenteras vid ett senare tillfälle.

– Den internationella erfarenheten oslagbar. Det höjer 17-åringarna enormt. De får pröva sina vingar mot andra lag. För många är det en ny erfarenhet att få spela inför så mycket publik. Det är en av fördelarna med samarbetet med Gothia Cup, sade Stefan Lundin, Sportdirektör på Svensk Elitfotboll.

Deltagande svenska lag: Malmö FF, AIK, IFK Norrköping, IFK Göteborg, IF Elfsborg, Kalmar FF, Djurgårdens IF, Örebro SK, Hammarby IF, Jönköping S, Helsingborgs IF och BK Häcken.

Årets Gothia Cup Tipselit Trophy pågår mellan 16-22 juli. Förra året besegrade Elfsborg Helsingborg med 1-0 i finalen.

This post is also available in: enEnglish

Subscribe to our newsletter!

Gothia Cup
The worlds largest and most international youth football tournament.
Contact us

Main Partner

SKF

Official Partners

Coca Cola
McDonalds
Umbro
Liseberg
Liseberg
Kronfågel
KLM
Volkswagen
NeH

Copyright © 2018 Gothia Cup

Gothenburg, Sweden
ad_skf